Eenvoudig en toch zo rijk: pasta al limone met kappertjes, venkel en pangrattato
Nieuwsbrieven: meer een haat-, dan een liefdesverhouding heb ik er mee. Hoewel ik me al uitschreef bij tientallen, ontvang ik er nog altijd veel. Té veel, want lezen doe ik ze zelden tot nooit. Tot er wat over "8 x eten voor onderweg" en "Indiase gevulde tomaten" in de onderwerpregel staat.
Vooral de tomaten doen me doorklikken - mogelijke smaakbom gespot! - om vervolgens te stuiten op een hoop leuke eetideeën. Nu weet ik wel dat kooktijdschrift Delicious een fijne bron van inspiratie is voor heerlijks, maar omdat ik enkele nummers toch wat op m'n honger bleef zitten, kwam het blad niet meer zo vaak in huis.
Foto: Lisanne Valgaerts
Tot nu. Ik nam de Indiase tomaten al op in het weekmenu en kon niet wachten om de dichtstbijzijnde krantenkiosk binnen te rennen om mijn papieren exemplaar te scoren (ik blijf een magazine-meisje).
Het augustus-nummer van Delicious. is werkelijk een feest: het barst van de geweldige recepten, zowel voor doordeweeks als voor diner parties. Ik voélde het tot in mijn (kook-)ziel prikkelen en kriebelen.
Die Indiase gevulde tomaten diende ik wel nog even uit te stellen, want vreemd genoeg vond ik die niet terug in het magazine. No worries, die werden vlotjes vervangen door een geweldige eenvoudige & toch rijke pasta al limone. To do: eerst vriendinnen appen met een impulsieve uitnodiging, dan naar de buurtwinkel voor de weinige ingrediënten, om een uurtje later - primo l'aperitivo, quoi! - gezellig samen aan tafel te schuiven.
La vità é bella.
Foto: Lisanne Valgaerts |
Voor 4 personen
Reacties
Een reactie posten