Zo gemakkelijk en zo lekker: schelvishaasje uit de oven met venkel, slaharten en krieltjes
Niks zo leuk when trippen' om supermarkten, kleine buurtwinkels, bakkerijen, slagers en bistro's af te schuimen. Op zoek naar the missing link(s) qua ingrediënt en of smaak om die lokale keuken te ontdekken, te begrijpen en te gebruiken om de après-vakantieblues de kop in te drukken.
Tijdens mijn solotrip naar Stockholm at ik een paar keer een zalig smakend venkelgerecht, maar ook weer boterzachte vis uit de oven, een charkbricka (plankje met charcuterie) met de beste jamon iberico ... in the world, volle garnalen met aïoli en de gezelligste huisgemaakte pasta. En nog meer.
Ik kocht er donkergebrande koffie, een tube mierikswortelpasta, citroenpeper van Santa Maria, Wasa knäckebröd, chips met dille, een Zweedse, literaire thriller en bijna ook weer die parelachtige, roze heide voor op het balkon. En nog meer.
Thuiskomen was fijn: ik had Stockholm geproefd, had half Zweden mee in mijn bagage, voelde me geïnspireerd en mijn vierpotige, fluffy viking was heel blij om me te zien.
En toch verlangde ik alweer snel naar de stad, het land, het water, de bomen en de venkel. Hoog tijd dus voor dit waanzinnig lekker en ontzettend gemakkelijk ovengerecht met Zweedse vibe!
Reacties
Een reactie posten