Snel, vlot & fris: deze pasta met courgette, sluimererwten, rivierkreeftjes en citroen!

Het was uitkijken naar de gasten van de avond, want al een tijd geleden dat we samen rond een tafel zaten en de wereld onder de loep konden nemen. 

En tuurlijk was er net die dag het al lang naar uitgekeken zomerweer een keer. Mijn lijf wilde niets liever dan zich een hele middag onderdompelen in verkoelend (natuur)water. Niet staan zweten naast een warm gasfornuis.

Happy balance

Het kan. Let's do both. 

De keuze viel bijgevolg op een vlotte, frisse pasta met een smakelijk glas witte wijn erbij. Zo goed als klaar in de kooktijd van de pasta én de zielen 's avonds zouden er blij van worden. Het lijf kon dan 's middags genieten van een fietstocht, plons en vriendschap. Happy balance.

Pasta met sluimeren, courgette & rivierkreeftjes

NODIG
Voor 4 personen
300 gr pasta, naar keuze
2 teentjes knoflook, geperst
150 gr peulen/sluimererwten, in stukjes van 1,5 à 2 cm gesneden
1 courgette, in blokjes gesneden
250 gr rivierkreeftjes
250 gr ricotta
Sap en zeste van 1 (bio)citroen
Een handvol bladpeterselie, grof gehakt
Een handvol dille, grofgehakt
Evt. 1 fikse scheut droge witte wijn

Olijfolie
Peper & zout
Evt. snuf peperoncini


DOEN
Breng een ruime pot water aan de kook voor de pasta.

Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de courgette toe en laat zachtjes fruiten. Voeg na 2 minuten de geperste knoflook toe.

Voeg, als de courgette wat gegaard is, de peulen, de ricotta, de citroenzeste en het citroensap toe. Roer om.

Giet er eventueel nog een scheut droge witte wijn over, roer en laat even sudderen.

Kook ondertussen de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe de rivierkreeftjes bij het courgette-peulenmengsel, strooi de bladpeterselie en dille erover en kruid verder met peper & zout. Voor wat pittigs kun je er ook nog een snuf peperoncini over strooien.

Meng de pasta met het ricotta-peulen-courgettemengsel en serveer met wat extra olio d'olivo, peper, zout & citroen on the side.

Heerlijk met een glas verkoelende witte wijn & ideaal na een dagje dompelen.

Reacties

Populaire posts