Zomeren met spaghetti met rivierkreeftjes, broccoli & zeekraal

Drie weken vakantie gehad en toch voelt het als te kort. Lekker weggeweest en nu wil ik die heerlijke vibe van ginder ook hier. 

No problemo, want de hubbie & I hebben de gewoonte om in het buitenland hoe dan ook enkele supermarkt-sprees te doen. Lees: de hubbie doet 5 keer ongeduldig wandelend de toer van de winkel, terwijl ik nauwgezet en ontzettend traag alle rayons een voor een doorwandel op zoek naar buitenlands lekker. 

Kwam nu - en al ettelijke keren ervoor - mee naar huis: een royale portie voorgekookte rivierkreeftstaartjes. 

Kwam al snel op het menu: pasta met groensels en rivierkreeften. Een glas droge witte wijn als extra gezelschap en meer hoeft het niet te zijn om een Zweeds & zomers gevoel op te wekken.

 


NODIG
Voor 2 personen

250 gr spaghetti of andere lintpasta
1 kleine broccoli, in kleine roosjes 
100 gr zeekraal
440 gr rivierkreeft, staartstukken
1 teentje knoflook, geperst
Sap van 1 citroen
Snuf peperoncini
Peper & zout, uit de molen
Scheut olijfolie

DOEN

Breng een royale hoeveelheid water voor de pasta aan de kook. 

Verhit in een ruime pan een scheut olijfolie. Voeg de broccoli en de knoflook toe en laat op zacht vuur garen en fruiten. Breng op smaak met peper, zout en peperoncini.

Kook de pasta al dente, giet af en vang daarbij wat kookvocht op dat je even opzij houdt.

Doe vervolgens de zeekraal, rivierkreeften en het citroensap bij de broccoli. Roer rustig om en voeg vervolgens de pasta en het overgehouden kookvocht toe. Draai het vuur lager en meng alles rustig.

Zet het vuur uit, breng verder op smaak met een scheut olijfolie, eventueel nog wat peper en zout en serveer (eventueel in een ruime serveerschaal).

Reacties

Populaire posts