Net wat anders: chili-mosselen

Mosselen - vooral met Zeeuwse stempel - zijn een hoog goed in Bourgondisch België. Het kan voor de meesten niet snel genoeg juli zijn: het moment waarop het Zeelandse Mosselbureau in Yerseke in het algemeen het officiële mosselseizoen voor geopend verklaart.

Zo'n pot dampende schelpdieren met ui, selder, peterselie en een scheut witte wijn blijft natuurlijk een all time classic. Toch verkies ik wat spel & fantasie in de kookpot. Dit keer: tomaat en zoete puntpaprika geteamed met een pikantje. 



 NODIG
Voor 2 personen

2 kg mosselen, gespoeld en schoongemaakt
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijn gehakt
Een snuf peperoncini
2 tomaten, in grove stukken gesneden
1 (punt)paprika, zaadlijsten verwijderd en in stukken gesneden
Een handvol verse koriander, grofgehakt
125 ml room(vervanger)
Peper en zout, uit de molen
Een scheut olijfolie
Een glas droge witte wijn

Voor erbij
Ovenfrietjes of ciabattabrood
Yoghurt-mosterd-dipsaus


DOEN
Verhit de oven op 180°C, spreid de ovenpatatjes/-frietjes op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met zout en eventueel wat peper en gerookt paprikapoeder en bak ze goudbruin en krokant in ongeveer 40 minuten.

Verhit een scheut olijfolie in een mosselpot op middelmatig vuur. Voeg de tomatenblokjes, de paprika, de rode peper, de peperoncini en de knoflook toe. Laat fruiten.

Voeg de mosselen toe. Giet de roomvervanger en de wijn erbij en zet het vuur hoger. Kruid alvast met peper en een kleine snuf zout. Zet het deksel op de pot en gaar de mosselen totdat ze mooi open staan (ongeveer 8 minuten), terwijl je regelmatig een keer de pot opschudt.

Haal van het vuur, bestrooi met de verse koriander en serveer met de ovenaardappeltjes/-frietjes. 
 

Wat is jouw favoriete mosselrecept? 

Reacties

Populaire posts