Pittige salade met geroosterde paprika en knolselder

Weet je nog die knolselder van vorige week? Wel, zo'n grote knol krijg ik zelden in één keer verwerkt, dus kwam de groente opnieuw op tafel! Sorry, mams, sorry, Greet en al degene die het niet zo hebben op deze seldervariant. 

Hoewel de knol een wintertopper is, beloof ik jullie dat deze salade (eveneens) een leukerd is voor dit seizoen.  Het licht pittige van deze groente doet het erg goed in combinatie met de iets frissere en ook kruidige smaken van de sla, citroen, lente-ui en geroosterde paprika.  Een fikse snuf goede oregano verheft het geheel nog wat verder!

Kei lekker bij een stukje gebraden vlees; van de serene kip tot het meer uitgesproken lams- of rundvlees.  


NODIG
Voor 4 personen
Halve knolselder, in reepjes
2 paprika's, in korte reepjes
Slamengeling naar keuze, bv. rucola, veldsla, ijsbergsla ...
Klein handje zonnebloempitten
2 lente-uitjes, fijngesnipperd
1 el oregano, vers of gedroogd
1 tl sumak
3 el olijfolie, EV
1 el pikante olijfolie
Sap van 1 citroen
Scheut olijfolie, voor verhitting
Peper, uit de molen
Zeezout

DOEN
Verwarm de oven tot 200°C. Neem een ovenschaal en doe hierin de knolselder en paprika. Sprenkel er een beetje olijfolie over en kruid alvast met peper en zout.

Rooster ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. 

Meng ondertussen de sla in een ruime kom. Doe er de lente-ui en zonnebloempitten bij. Voeg ook de geroosterde groenten toe en meng rustig. Kruid met de oregano en sumak en breng verder op smaak met de EV olijfolie, de pikante olie en het citroensap.

EN DAN NOG DIT
* Als je toch aan het grillen gaat op de bbq, kun je de knolselder en paprika evengoed boven de kolen roosteren. Houd de stukken dan voldoende groot en wentel ze in een kom door een scheutje olijfolie alvorens ze op de rooster te leggen. Heerlijk rookaroma krijg je er zo bij! 

* In een luie(re) bui: ga aan de slag met gegrilde paprika uit een bokaal

Reacties

Populaire posts