Zot smakelijke groene kruidensalade

Als je wel eens wat anders wilt als bijgerecht, dan de klassieke salade van sla, tomaat en komkommer, dan heb ik hier een even gemakkelijke, maar veel toffere kruidensalade voor je. Geweldig lekker bij gegrilde zalm, gebraden kip en zelfs bij sterker smakend rood vlees. Een allrounder, quoi

Nog een tip: durf erg royaal te zijn met je al je groen, want zij zíj́n je salade. 

NODIG
Voor 4 personen
1 krop ijsbergsla
Een fikse handvol basilicumblaadjes, gescheurd
4 lente-uitjes, gesnipperd
Een fikse handvol bladpeterselie, grofgehakt
Een bussel dille, grofgehakt
Een fikse snuif za'atar
Een snuifje citroenpeper
Zout uit de molen
3 el olijfolie, eventueel met citroen
1 el witte wijnazijn

DOEN
Vul een serveerschaal naar keuze met de grofgescheurde bladeren van de ijsbergsla. Voeg de basilicum, de lente-ui, de bladpeterselie en de dille toe. Meng voorzichtig met je handen.

Strooi er de za'atar en de citroenpeper over. Meng opnieuw.

Kluts in een kommetje de olijfolie en de azijn tot een gebonden mengsel. Breng verder op smaak met zout. Giet over de kruidensalade en hussel alles opnieuw voorzichtig door elkaar.

Reacties

Populaire posts