Kruidige kippendij met venkel en groene olijven

Met kip zit je altijd goed: midden in de week of voor een gezellige Get-together (met dat knuffelcontact dan). Schenk gewoon voldoende aandacht aan de kruiden en smaakmakers. Durf te strooien, want dat gaat ervoor zorgen dat je gerecht net dat tikkeltje verrassender wordt. Laat je hier daarom zeker niet afschrikken door de lijst ingrediënten. Elk is een klein radartje in het grote, smakelijke geheel. 

Komt nog bij dat dit recept gewoon lekker allemaal in één grote ovenschaal gaat: heerlijk simpel. Love it that way! 


NODIG
Voor 2 personen
2 kippendijen
2 tl za'atar
1 tl sumak
1 tl komijn, gemalen
1 tl koriander, gemalen
1 tl tijm
Snufje peperoncini
3 el olijfolie
2 sjalotten, in grove stukken
1 middelgrote venkel, in grove stukken
Handvol groene olijven
Sap van 1 citroen
1 citroen, in grove stukken
4 grote aardappelen, in grove stukken
2 teentjes knoflook, geplet

3 el yoghurt, natuur
Handvol bladpeterselie, fijn gehakt
1 fikse tl mosterd
Scheut olijfolie
Peper en zout, uit de molen

DOEN
Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng de za'atar, sumak, komijn, koriander, tijm en peperoncini met 3 el olijfolie en het sap van de citroen. 

Smeer de kip hiermee in en zet even opzij. 

Doe een scheut olijfolie in een ruime ovenschaal. Verdeel de stukken aardappel, venkel, ui, knoflook en citroen in de ovenschaal en hussel door elkaar. Leg hierop de ingesmeerde kippendijen.

Strooi er de olijven over en breng verder op smaak met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. De kip is gaar wanneer het sap dat er uit komt helder is.

Meng ondertussen voor het sausje de yoghurt met de mosterd en olijfolie. Roer er de bladpeterselie onder. Kruid met peper en zout.

EN DAN NOG DIT
* Geen sumak of za'atar in huis: durf vooral te experimenteren met de kruiden die je wél hebt en die jij graag gebruikt. 
Sowieso kun je in dit geval alvast wat extra citroenzeste gebruiken, maar ook oregano, rozemarijn, dille of dragon zijn goede alternatieven.

Reacties

Populaire posts