Hele bloemkool op de bbq

Het is niet omdat het kwik niet meer stijgt tot 30°C en meer - godzijdank, zegt dit herfstmens! - dat je de kolen niet uit het tuinhuis kunt halen om wat lekkers te grillen. Het aroma van op de rooster bereid eten is onklopbaar, 4 seizoenen lang.

De traditionele, typisch Belgische manier van bloemkool bereiden (en eten) vind ik over het algemeen nogal saai. Het kan inspirerender en spannender. Bloemkoolroosjes in de oven bereiden is een manier, maar het hele ding op de bbq grillen/smoken is nog avontuurlijker. 

Een goede kruiding blijft key, dus haal die smaakmakers maar boven!

NODIG
1 bloemkool, ontdaan van de bladeren
Olijfolie
Een fikse snuf komijn(poeder)
Een fikse snuf korianderpoeder
Een snuf tijm, gedroogd
Peper en zout, uit de molen

DOEN
Smeer de bloemkool met je handen in met fiks wat olijfolie. Strooi er de kruiden over en smeer eveneens uit. Zorg dat de hele kool bedekt is met een fijn laagje van de smaakmakers.

Kruid eventueel verder met peper en zout.

Het is niet de bedoeling dat de bloemkool druipt van de olie, want dan krijg je vlam-in-de-bbq!

Leg op de grill (met de roosjes naar boven), doe het deksel op de bbq en grill ongeveer 30 minuten of tot je met een scherp mes vlot in de kool kunt prikken.  

Reacties

Populaire posts