Smoke 'em: zalm in cederhouten wrap

Grill season is ooooon! Nu ja, dat seizoen stopt hier nooit echt. Winter tot zomer tot winter staat de smoker klaar voor gebruik

Dat ik niet zo van de chipolata's en brochetten ben, was waarschijnlijk al duidelijk. Edoch hoeft het écht niet elke keer een 3 kilo wegend stuk traag gegaarde procureur of halve zalm te zijn. Kleine stukken kunnen best ok zijn. 


Zoals een stùkje zalm. Zonder vel, want gewikkeld in een Western red cedar wood wrap. Dé aankoop van het jaar! Het zijn redelijk dunne, houten vellen waarin je je grill food kan wikkelen. Je bindt ze vast met een stuk keukentouw. Eerst wel even weken in water, wil je niet dat de boel in de fik vliegt. Tijdens de 15 minuutjes op de rooster geeft het hout een subtiele, merkbare smaak af aan de zalm. Jums! 

NODIG
Voor 2 personen
2 stukjes zalm, zonder vel
1 citroen, in halve schijfjes
Enkele takjes dille
Een snuif citroenpeper
2 x Western red cedar wood wrap van bbq-merk Weber

DOEN
Week de houtvellen minstens een halfuur in water.

Leg een stuk zalm in het midden van het vel. Kruid met citroenpeper. Verdeel de stukjes citroen over de vis, samen met enkele takjes dille.

Vouw/rol het houten vol voorzichtig dicht en bind vast met keukentouw.

Doe dit ook voor het andere stuk vis.

Grill ongeveer 15 minuten; of tot de vis gaar is.

Reacties

Populaire posts