Makkie, maar niet saai: gnocchi met gerookte forel, venkel en courgette

Ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar het stukje flow dat ik pre-coronacrisis had hervonden, lijkt nu grotendeels mee in lockdown gegaan. Hier geen nieuwe taalvoorsprongen, abs in 3 à 6 weken of eindelijk-nog-eens-verse-pasta-draaien. 

Daarentegen specialiseerde ik me meer dan ooit in het zorgvuldig uitkiezen van Foodbag-menu's, starend koffietjes sippen én plantenverzorging. 

Wanneer ik eens niét uit die overigens geweldige Belgische kookbox kook, is het van low profile, maar niet saai. Want mijn eetlust, zin voor eten en genieten van eten waren hier rond als nooit tevoren en lijkten hun cuffs veeleer van zich af te hebben gegooid sinds die lockdown

NODIG
voor 4 personen
500 gr gnocchi (koeltoog supermarkt)
1 courgette, in julienne gesneden
1 venkelknol, gesneden in iets dat op julienne lijkt
Ong. 200 gr gorgonzola, in blokjes
1 teentje knoflook, geperst
1 groentebouillonblokje
Ong. 125 gr gerookte forel, in stukjes
Handvol bladpeterselie, grof gehakt
Peper en zout, uit de molen

DOEN
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Verkruimel hierin het bouillonblokje wanneer het water kookt.

Verhit een scheut olijfolie in een eveneens ruime koekenpan. Doe hierin de venkel, courgette en knoflook. Laat even fruiten. Voeg een pollepel van het kookvocht voor de gnocchi toe en laat de groenten op een zacht vuur verder stoven.

Voeg na 6 minuten de blokjes gorgonzola toe aan de pan. Roer rustig onder de groenten opdat de kaas kan smelten. Als de groenten te droog lijken te worden, giet er dan een schepje kookvocht bij. Doe dit tot ze bijna beetgaar zijn.

Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

Doe de forel bij het groentemengsel. Kruid met fiks wat peper en een snuif zout. Meng de gnocchi samen met de gehakte peterselie onder het groente-gorgonzolamengsel en serveer.  

EN DAN NOG DIT
* Niet into blauwschimmelkaas zoals gorgonzola? Laat die er dan uit en gebruik in de plaats wat lichte room(vervanger) voor je saus.
* Je kunt de gerookte forel ook vervangen door snippers gerookte zalm of de hele vis-mikmak weglaten en een veggie-versie op tafel zetten.
* Extra kruiding, please! Ga bijvoorbeeld voor wat dille, za'atar of oregano.


Reacties

Populaire posts