Lockdown food inspo: linguine met postelein, waterkers en pijnboompitten

In tijden van corona-crisis - ook wel "deze rare tijden" en "corona-kut-zooi" genoemd op verscheidene socialemediaprofielen - is het niet altijd gemakkelijk om gezond, evenwichtig, gevarieerd en plezant eten op tafel te blijven toveren.  

Komt daar nog bij dat een keertje de stad in voor een hapje er door die "zooi" niet in zit. Home delivery dan maar? Kan, maar het aanbod van overwegend burgers, kebab en pizza is niet meteen iets waarmee ik een weekmenu zelfs maar gedeeltelijk wens te vullen. 

Als ik dan een fijn, suuuuupereenvoudig, want snel én lentefris pastagerecht bijeen weet te husselen, dan deel ik hier graag het recept! 

NODIG
voor 4 personen
500 gr linguine
1 bussel waterkers, blaadjes geplukt en steeltjes fijn gehakt
1 bussel postelein, blaadjes geplukt en steeltjes fijn gehakt
Knoflook, véél knoflook, geperst (bv. 4 teentjes - lockdown food, remember!)
Handvol pijnboompitten
Snuif peperoncini
Peper en zout, uit de molen
Parmezaanse kaas, geraspt

DOEN
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Kook daarin de pasta al dente volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af en stort uit in een mooie, ruime serveerschaal.

Verhit een pan met antiaanbaklaag en rooster hierin de pijnboompitten. Doe de pitten op een bord en zet even opzij.

Verhit nu in dezelfde pan een scheut olijfolie. Draai het vuur lager en voeg de knoflook, peperoncini, de groentesteeltjes, zout en fiks wat peper toe. Laat de aroma's rustig vrijkomen en blenden.

Meng voorzichtig de waterkers- en posteleinblaadjes onder de gekookte pasta. Doe er ook het gearomatiseerde kruidenmengsel uit de pan bij. Hussel goed, maar rustig onder elkaar. Kruid indien nodig verder met peper en zout. Wees zeker niet al te zuinig! 

Werk af met geraspte parmigiano e basta cosí!

Reacties

Populaire posts