Corona-knutseltijd: natuur in huis met houtje-touwtje

Niet iedereen is gezegend met tuin of balkon. En dezer dagen - Blijf in uw kot! - kan dat nogal eens als een gemis aanvoelen. Bovendien is het niet per se evident om de dagen op een fijne manier te vullen: te veel uren Netflix resulteren in een duf hoofd en de lenteschoonmaak 5 keer doen is misschien toch wat te veel van het goede. 

Zie daar een knutseltip van yours truly waarmee je de natuur van tijdens je dagelijks ommetje naar binnen brengt en je je hersenen en/of kiddo's een aangename, creatieve break gunt. Ook nog eens easypeasy, trouwens. I like!


NODIG
Verscheidene, niet al te dikke mooie stokken (helemaal leuk als je ze bijeen hebt gesprokkeld op verschillende wandelingen, bestemmingen ...)
Macramétouw in een kleur naar keuze (persoonlijk vind ik het het mooist als je in natuurlijke tinten blijft)
Zaag
Boormachine met boortje aangepast aan de dikte van je touw

DOEN
Bepaal hoe breed je je houtje-touwtje wenst te hebben. Zaag en/of breek de takken op die lengte af.

Rangschik je stukjes sprokkelhout in de gewenste volgorde. Je kunt die volgorde heel grillig maken of het hout net in een symmetrische vorm leggen. Als je er meerdere maakt, kun je beide doen en zo een spannende set bijeen rijgen.

Bepaal waar het gaatje voor het touw moet komen: duid het eventueel aan met potlood. Boor de gaatjes, stok per stok, zodat je goed het overzicht behoudt over je volgorde.

Neem een stuk macramétouw van een lengte naar keuze. Leg onderaan een knoopje zodat het onderste houtje hierop kan rusten. Rijg vervolgens alle stokjes aan het touw.

Kies een plek in huis om deze leuke houten slinger te laten schitteren in zijn natuurlijke eenvoud!

Reacties

Populaire posts