Corona cooking: ovengeroosterde kip met aardappeltjes en rozemarijn

Gedaan met Sunday Roast. Zondagen zijn tegenwoordig immers zoals de zaterdagen, de maandagen, dinsdagen en donderdagen. Oh ja, en ook zoals de woensdagen. Niet helemaal zoals de vrijdagen, want dan is er dat Friday feeling, fooooolks

Echter, het is niet omdat de dagen gewoon de boel de boel laten, dat  we niet kunnen roosteren. Op zondag ... of woensdag. Een ovengeroosterd kipke smaakt elke dag. Gewoonlijk ligt de leukerd Jamie Oliver aan de basis van onze geroosterde kip. Dit keer kam er een toet inspiratie bovenop via de al even beminnelijke Felice; chef van mijn all time favourite Ristorante + Trattoria Rossi.

Door die corona-kut-zooi staat hij momenteel niet achter de potten in zijn restaurantkeuken, maar wel thuis. Samen met zijn fijne vrouw Yue maakt hij geweeeeeeldige kookvideo's onder de titel "Stay at Home with Rossi". Go Watch them here!


NODIG
Voor 2 à 4 personen 
1 stoere braadkip
1 à 2 citroenen, in partjes 
9 tenen knoflook, gekneusd
Busseltje rozemarijntakjes
500 gr aardappelen, in dikke stukken
Oregano, gedroogd
Olijfolie
Peper en zout uit de molen
Eenvoudige groene salade voor erbij
Fiks glas Italiaanse, volle rode wijn

DOEN
Neem een sip rode wijn.

Verwarm de oven voor op 225°C. Neem een grote ovenschaal en giet hierin een scheut olijfolie. Doe de stukken aardappel in de ovenschaal. Kruid met peper en zout. 

Voeg tot 6 gekneusde tenen knoflook toe, in de schil. Zoals Felice ook uitlegt in zijn video zal de knoflook dan "garen" in zijn huisje, wat resulteert in een erg zachte smaak.

Werk verder af met enkele takjes rozemarijn. Neem een slokje wijn.

Vul de kip op met de overgebleven gekneusde knoflooktenen, de citroenpartjes en takjes rozemarijn.

Smeer vervolgens de kip in met olijfolie en oregano. Kruid verder af met peper en zout. Zorg dat de kip rondom goed ingesmeerd is met zowel de olijfolie als de kruiding. Leg bovenop de aardappelen in de ovenschaal.

Was je handen en geniet van nog een slokje wijn. Braad de kip 60 minuten in de voorverwarmde oven. Bereid tegen het einde van de braadtijd de salade voor erbij en blijf verder genieten van dat rode wijntje.

EN DAN NOG DIT
Het is ook een idee om de kip te kruiden met kopkruiden in plaats van oregano. Ik vind die van Dille & Kamille de beste.


Reacties

Populaire posts