Comfort food! Ravioli met geroosterde pompoen, gorgonzola en rucola

Dit eenvoudige - as usual bij yours truly - gerechtje is je Klippan-deken wanneer de zon net onder is, het buiten nog naar de lente ruikt, maar het toch best wel crispy en fris is. Lekker gezellige comfort food zonder bommekes-gewijs na het eten alles onder je navel te verzwaren.

Bovendien is het een restje winter, met fikse strepen lente. Geroosterde pompoen! Rucola! La Dolce ravioli! Geroosterde pijnboompitjes! En zachte, romige gorgonzola. 


NODIG
Voor 4 personen
500 gr ravioli, naar keuze
1 flespompoen, geschild, zaadjes verwijderd en in blokjes
Een handvol salie, liefst vers (maar kan ook droog), grof gehakt
3 teentjes knoflook, in de schil en gekneusd
2 handjes vol rucola, grof gescheurd
Handvol pijnboompitten
200 gr gorgonzola, in blokjes
250 ml (soja)room(vervanger)
Olijfolie
Peper en zout uit de molen

DOEN
Breng een royale hoeveelheid water aan de kook. Verwarm de oven voor op 200°C.

Doe een scheut olijfolie in een ovenschaal en voeg de pompoenblokjes toe. Verdeel de gekneusde knoflooktenen tussen de pompoen, strooi er de pijnboompitten over en kruid met fiks wat salie, peper en zout.

Verdeel de gorgonzola over de pompoen in de ovenschaal en giet er de roomvervanger bij. Roer de boel een beetje om.

Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven. Kook 4 minuten voor het einde de ravioli beetgaar en giet voorzichtig af. Roer de ravioli rustig onder het pompoen-gorgonzolamengsel en werk af met de rucola.

EN DAN NOG DIT
* Ik had in de diepvriezer nog een pakketje home made ravioli met ricotta, walnoten en salie; véél salie. Heb je tijd én zin om met je handen bezig te zijn, dan is deze kei plezant om nu thuis te maken! 

* Niet zoveel goesting in zo'n boel - no worries, alle begrip! - dan kom je even ver met een pakketje ravioli uit je lokale supermarkt. Voeg in dat geval gewoon een extra handje salie toe aan de pompoen.

Reacties

Populaire posts