Kei lekkere linguine met scampi, venkel en boontjes

En als secret ingredient: gember! 

Jup, gember in een niet-Aziatisch gerecht. Ik keek aanvankelijk ook vreemd op toen de sympathieke Jamie Oliver - ik blijf fan - een van zijn gouwe ouwe pastarecepten afstak met "rasp een duim gember fijn". Echter, het bleek een voltreffer - friszuur en een fijn, subtiel pikantje - én dus een blijver. Dit keer in een Ruth Renée-recept!  



NODIG
Voor 2 personen
250 gr linguine
200 gr prinsessenboontjes, afgetopt en in de helft gesneden
1 klein venkel, in een grove julienne gesneden
16 scampi's (rauw, ontdarmd én gepeld vind ik het handigst)
2 teentjes knoflook, geperst
Een flinke snuif peperoncini
Duimtop gember, geraspt
Zeste van 1 citroen
2 el verse munt, grofgehakt
Een handvol bladpeterselie, grofgehakt
Lichte room(vervanger)
Peper en zout, uit de molen
Scheut olijfolie

DOEN 
Breng water aan de kook in een ruime pot. Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakkingen hierin beetgaar. Giet af.

Verhit de olijfolie in een ruime pan en laat hierin op middelhoog vuur de gember, peperoncini, knoflook, citroenzesde, peper en zout al roerend hun smaak en geur af geven. Let op dat de smaakmakers niet aanbranden: zet desnoods het vuur nog zachter.

Draai het vuur wat hoger en voeg de gesneden groenten toe. Laat deze even aanbakken.

Blus vervolgens met een scheut water (of droge witte wijn of (vis)bouillon) en gaar de groenten terwijl het vocht een beetje inkookt.

Zet het vuur opnieuw een beetje zachter. Voeg vervolgens de scampi's en de room(vervanger) toe. Wanneer de scampi's niet meer glazig zijn, haal je de pan van het vuur.

Hussel de scampi's en groenten onder de pasta. Werk af met de munt en bladpeterselie. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout uit de molen. 



Reacties

Populaire posts