Daar is de lente(-knol)!

Wanneer ik doorheen de stad wandel bekruipt er me een benauwdheid door de grijsheid van januari. Het feit dat de stadsdiensten alle fijne kerstlichtjes de afgelopen week hebben verwijderd helpt daarbij niet echt. Grijs, grauw, kil. Geen stralende, fonkelende gezelligheid meer. Wat mij betreft mogen die slingers met klein, goud schijnsel tot ergens in het midden van februari blijven hangen.  No more Blue Monday, ik zeg het u. 

Die twee eerste maanden van het nieuwe jaar zijn altijd toch een beetje een uitdaging, want dikwijls grijs, grauw en kil. Dus doen we ten huize Ruth Renée ons best om dat wat te doorbreken (waar mogelijk). Kaarsen, extra vitamine Dverschillende lampjes en lichtjes verspreid over onze vierkante meters, mooie plaids, ingeduffeld frisse neuzen halen op tijd en stond én lentebloeiers die putje winter binnenshuis al bloeien! 


Elke zichzelf respecterende bloemenzaak of winkel die een beetje begaan is met het psychisch potentieel van zijn medemens biedt dezer dagen lenteknollen en -bollen aan. Dat groen is de laatste jaren zowat uitgegroeid tot dé zalving van de gure januarimaand. Schuif de december-amaryllis maar aan de kant! Nu is het tijd voor dit  symbool voor het einde van de feestdagen en de komst van de lente. Ook al neemt die komst in ons landje vaak wel een periode van enkele maanden in beslag. 

Maar kijk: er staan narcissen op mijn tafel; de lente is dus in aantocht! Olé, hoezee!

NODIG
Lenteknolletjes in glazen vaasjes
1 of meerdere potjes met lenteknollen naar keuze: narcissen, blauwe/witte druifjes, hyacint ...
Enkele glazen potjes, vaasjes, flesjes 
Een fijn harkje

DOEN
Haal de bloemen met aarde voorzichtig uit hun plastic potje. 

Schud al een deel van de aarde van de wortelkluit. Hark alle overige potaarde voorzichtig en rustig rond de wortels weg. De knolletjes zullen nu los komen.

Haal de knollen voorzichtig uit elkaar. Spoel de wortels af onder de stromend water. Eventueel kun je een zachte afwasborstel gebruiken om de aarde wat meer te verwijderen.

Zet de knolletjes met hun wortels in een vaasje/potje waar ze rechtop in blijven staan. Vul tot aan de onderkant van de knol met water. 





Reacties

Populaire posts