Mini-gids voor een heerlijk herfstbalkon!

Een dag mag dan al minder uren licht bevatten en het kan ook al eens wat winderiger én druileriger zijn. Dat betekent niet dat je buitenplek er maar verwaaid of mistroostig bij hoeft te liggen. 

Frisse neuzen en buitenlucht zijn heilzaam, ook op gure herfstdagen.   Wentel je je echter niet zo gemoedelijk in de heerlijkheden van dit seizoen, dan help ik je hier op weg. Met deze kleine gids blijft "buiten" ook nu nog een übergezellige happy place.

You'll see: doet je deugd. 
Lantaarn groot: Ikea gemixt met Mestdagh-design - Lantaarn bamboe: PLEK
* Let there be lightBrengt de hemel geen licht, doe het dan zelf.   (LED)-lampjeslantaarns en kaarsen brengen instant sfeer-en-gezelligheid (dikke 10!). Ook makkelijk: je vindt die dingen overal te lande; in alle maten en vormen, dus er is voor elk wat wils. 



* Voorzie 1 of meerdere zitplekken - denk: hangstoel, bankje tegen een muur, palet op de grond, een knusse stoel - die je opleukt met kussens en dekentjes. Je kunt die kussens kopen, maar je hebt bijna even snel zelf een hoes bij elkaar genaaid. Ik gebruikte romantische en uitbundige bloemenstof van rokken uit de tweedehandswinkel. Een prikkie en dus is het no biggie dat ik ze binnenkort ga switchen. Nestelen was nog nooit zó cosy

Bankje van Douglas-hout en blank staal: Steel Men - Takken: het bos - Kussens: Una Giornata Particolare
* Groen is een must! We hebben het ritme van de natuur te respecteren en dus valt het niet te ontkennen dat sommige bloempotten er enigszins zielig, uitgebloeid en verdord bij staan. Kuis ze op, steek in enkele alvast wat knollen van lentebloeiers en verplaats die bloempotten naar het achterplan. 
Front row komen de herfstbloeiers zoals knalroze heide, helleborus, skimmia en lieflijke viooltjes. Kruiden zoals salie, dragon en oregano houden het - indien ietwat beschut - ook nog wel uit deze maanden. Leuk om ook nu nog je kookkunsten te pimpen met zelfgeteelde en -geplukte kruiden.     



* Nu we het dan toch over de deugd van koken en eten hebben ... Waag het niet om die bbq weg te zetten! Een portie vuur en grillen  is weggelegd voor elk seizoen. Ik knal er meteen een verrassend en geweldig recept tegenaan, zodat je niet te lang moet nadenken over waar te beginnen. En de apero, die beleef je gewoon lekker knus rond de gloeiende kolen. Zei ik niet dat het best wel meevalt met dit seizoen?!



Wat zijn jouw tips voor een heerlijke herfst en een frisse neus?

Nog even dit:
Dit is geen gesponsorde post

Reacties

Populaire posts