Camilla Läckberg geïnspireerd varkenshaasje

Sterke vrouwen in de hoofdrol, een spannend en hard historisch voorval geweldig verweven met vandaag, op het toneel van de prachtige scherenkust aan het Zweedse Fjällbacka en lekker kleurrijk geschreven (je ruìkt gewoon de kanelbullar, je hoort het water zachtjes tegen de afvlakte rotsen klotsen). Daarom verslond ik de boeken van de "Fjällbackamorden"-reeks van Camilla Läckberg. 

En een meermaals wederkerend gerecht dat man-van-het-hoofdpersonage, Patrick, voorgeschoteld krijgt op gezellige, gemoedelijke, liefdevolle date nights met (sterke, eigenzinnige) vrouw Erika. Elke keer opnieuw liep bij die passage het water me in de mond. 

Date night in het verschiet? Hier is Ruth Renée's versie! 


NODIG
Voor 2 personen
1 varkenshaasje van ong. 400 gram
125 gram champignons, in brunoise fijn gesneden
1 teentje knoflook, geperst
150 gram gorgonzola
Een grote hand vol bladpeterselie, grofgehakt
Peper en zeezout, uit de molen
Keukentouw
Boter
Olijfolie

Voor erbij
Rucola
Veldsla
200 gram sluimererwten, gestoomd
1 broccoli, de roosjes gestoomd
Een handvol amandelschilfers, geroosterd
3 el olijfolie
1 el wittewijnazijn
1 el (graan)mosterd
Peper en zout uit de molen

DOEN
Verwarm de oven tot 180° graden.

Snij de champignons zo fijn mogelijk. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak hierin de champignons. Voeg de knoflook toe. Kruid flink met peper en een beetje zout en voeg de gehakte bladpeterselie toe.

Snijd het varkenshaasje overlangs voldoende diep in. Vul het varkenshaasje met het paddenstoelenmengsel. Verdeel plakjes gorgonzola op de paddenstoelen. Bind het vlees netjes en strak dicht.

Smelt een hoekje boter en een scheut olijfolie in een braadslee die ook de oven in kan. Bruin het varkenshaasje ongeveer 5 minuten langs elke kant aan in de pan op het fornuis. Schuif de braadslee daarna nog ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het vlees even rusten wanneer je het uit de oven haalt.

Stoom ondertussen de groenten beetgaar, rooster de amandelschilfers en meng dat alles met de 2 soorten sla. Meng de olijfolie, wittewijnazijn en mosterd tot een dressing. Kruid met peper en zout en sprenkel over de salade.

TIP
Heb je champignons en gorgonzola over, meng ze dan in een warme pan tot een dikke, smeuïge saus en serveer deze erbij als extraatje.

Reacties

Populaire posts