De favorieten uit het kookboekenrek

Uiterààrd liggen er enkele favoriete kookboeken binnen hand- en gebruiksbereik in de Ruth Renée-keuken. Welke het nu zijn? Deze:

* Als het ontspruit aan iemand van The River Cottage, dan kan het niet anders dan een watertandend goed kookboek zijn. Denk maar aan de reeks Veg-kookboeken van Hugh Fearnley-Whittingstall. Méér dan die boeken bevestigt Time van chef-kok Gill Meller dat tijd maken voor koken & eten niet alleen ons lichaam voedt en onze geest versterkt, maar dat het evenzeer cruciaal is voor ons geluk en welzijn. Geweldig plezante recepten, prachtige en inspirerende foto's en aanstekelijke introteksten. Voor mij de perfecte vertaling van back to basics, puur genieten (sorry, Pascal) en samen rond de kookpotten verzamelen (dat was dan wel de titel van zijn eerste kookboek - Gather - maar is ook hier van tel). 


* Ik val voor kookboeken gedrukt op van dat dik, typisch geurend , gerecycleerd papier. Natuurlijk is hier meer aan de hand, waardoor The Great Outdoors van hippe-mooie-boeken-uitgeverij ook midden in de winter bij de favorieten belandt: de Grote Fantasie om erop uit te trekken met van, tent, kano en te leven op het simpele ritme van de natuur, aangevuld met lekkere potjes en bordjes, het liefst bereid op een stoer kampvuur en met een prachtige sterrenhemel op de achtergrond. Hierin bladeren is heerlijk wegdromen. 

* Ik vertelde het je al. Als geen-fervent vleeseter ben ik wel een fervent fan van Smokey Goodness. Jord Althuizen weet wat van koken met vuur. Vergeet chipolatas en chicken wingsplease. Als we een potje stoken of smoken, dan moet het goed, respectvol en mooi zijn. Oh ja, en best groots. Voor nummer 3 trok stoere, carnivoresque avonturier Jord naar Zuid-Afrika en liet hij zich inspireren door de  alomtegenwoordige, ingebedde braaicultuur. Mijn favoriet is de gegrilde pieterman met chermoula. En op mijn to-braai-lijstje: spitbraailam en Bourbon aged tomahawk steaks.

* Gone Fishing is een kookboek van de stilistische aard. Uitgepuurde foto's van prachtig gedresseerde, restaurantwaardige borden. Laat dat je niet afschrikken. De recepten zijn haalbaar, verrassend en geschikt voor tijdens de week of bij een mooi etentje met loved ones. Het is smullen van de foto's en erna geïnspireerd aan de slag. Ciaokes eeuwige - doch altijd smakende - kabeljauw met garnaaltjes en wittewijnsaus.  


Nog even dit: 
Dit is géén gesponsorde post.

Reacties

Populaire posts