Rub it in: heerlijk pittige chermoula!

Ik wrijf het er graag in. Smeersels - als in rubs - maken me blij, want hoe heerlijk is het niet om je visje of stuk vlees in te smeren met de glibberige, geurige olijfolie en verrukkelijke specerijen?!  Gewoon met mijn handen. Zwier die borstel maar weer weg. Dubbele plus, want ze maken je food tien keer smakelijker. 

Smaakbommetje Chermoula

Ruth Renée's favoriet all year round is chermoula, een Marokkaans specerijenmengsel dat je vooral zult tegenkomen als fantastische en smakelijke marinade voor kip en (wit)vis. Maar laat je niet tegenhouden door what is, want ook groenten stijgen up up up met een smeersel chermoula. Deze zomer gaat het hier overal op. Smeren maar!

Er doen verschillende recepten de ronde - koken is godzijdank geen exacte wetenschap - waarbij ingrediënten zoals koriander, komijn, bladpeterselie, knoflook en citroensap de core zijn. Jongleren met bijvoorbeeld cayennepeper, paprikapoeder, saffraan ... maken het spel alleen maar boeiender. En het lekkers op je bord alleen maar geweldiger!

NODIG
(voor 4 personen)
2 tenen knoflook, grof gehakt
1/2 tl grof zeezout
3 el bladpeterselie, gehakt
3 el koriander, gehakt
2 tl paprikapoeder (evt. gerookt)
2 tl komijn, gemalen
1/4 tl cayennepeper (of peperoncini)
2 el citroensap
2 el olijfolie, extra vierge

DOEN
Stamp de knoflook met het zeezout in een vijzel fijn. Voeg de peterselie, koriander, het paprikapoeder, de komijn, cayennepeper en het citroensap toe. Stamp gestaag tot een grove pasta en roer er de olijfolie door. 

Proef of het geheel in balans is. Voeg het een of ander indien nodig toe.

Reacties

Populaire posts