Lente lekker: Linguine met munt-erwtjespesto... Net anders

Verdekke, geen foto! Staat er hier eten te pronken bij Ruth Renée, dan is dat wat bij Ruth Renée ook werkelijk op tafel komt. Het is het avondmaal dat ik bereid voor L'Amore, voor vänner (vrienden, nvdr) en voor familie. Die zitten meestal aan mijn tafel, dus even de belichting instellen, props erbij halen, styling neerzetten en 10 minuten foto's nemen zit er dan niet in. 

Dommage, want een beeld spréékt. Een goed beeld vertelt een heel verhaal. 

Nu geen beeld, wel een recept. Het freewheelen op een luie, zonnige dag resulteerde immers in een behoorlijk groot contentement. Het basisrecept heb ik van Jamie Oliver - eeuwige favoriet. De aanzet om te freewheelen werd ingegeven door Norman Russell.

Je zult me hier op mijn woord moeten geloven: een topper uit het segment "kei simpel, goedkoop, licht en lekker" steeg een trapje hoger richting perfectie. En dus, geen beeld, toch recept. 

NODIG
(voor 4 personen)
500 gram linguine of andere dunne lintpasta
300 gram erwtje
Grote handvol muntblaadjes
Fantastisch lekkere Extra Vierge olijfolie
Zeezout/zoutvlokken (te vinden bij Dille & Kamille)
Peper uit de molen
 Een handvol basilicum
Grana padano, geraspt naar smaak
 Sap en zeste van 1 citroen

DOEN
Breng een royale hoeveelheid water aan de kook. Plaats een zeef bovenop de pot met het water en stoom daarin kort de erwtjes. Ze moeten beetgaar blijven. 

Doe de helft van de gestoomde erwtjes in de vijzel en stamp ze met de zoutvlokken, enkele draaien peper en de geraspte Grana padano tot je een grove tapenade krijgt

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Giet de pasta af, maar houdt een kommetje kookvocht aan de kant.

Hak de munt en basilicum grof. 

Meng de pasta met het gestampte erwtjesmengsel, de hele erwtjes en de grof gehakte kruiden. Verdeel een grote lepel kookvocht en hussel alles goed door elkaar. Kruid eventueel nog af met een snufje zout en wat versgemalen peper.

IDEE
* Lekker met chips van ovengedroogde Parmaham
* Ook gebakken paddenstoelen doen het goed bij deze pasta 

Reacties

Populaire posts