Ideaal koud-weer-voer: pasta met pompoen, spinazie, salie ... en nog wat goeds

Allejezus, wat is dat met november?! Seriously testing my nerves, want grijs, nat en kil voor het merendeel van de tijd. Het is opstaan bij een unigrijs gekleurde hemel én de schemer inzetten tegen een grijze achtergrond. 50 tinten grijs, maar dan de koude, kneuterig(ere) versie. 

Gezellig en fijn koud-weer-voer is het tegenoffensief bij Ruth Renée. Een bord vol smakelijk goeds, onderstreept door interessante en leuke specerijen die de kilte buiten houden en de gloed in huis versterken. Geen hocuspocus, gewoon easy peasy, lekkerrrrr en mooi eten. Zie je het plaatje?NODIG
Voor 4 personen
1 pompoen, schil en zaden verwijderd, in blokjes gesneden
400 gram spinazie
1 teentje knoflook, geperst
  Een handvol pijnboompitten
2 stronkjes witloof, grof versneden
1 el tijm, gedroogd
Een kleine handvol salie, vers of gedroogd
1/2 tl nootmuskaat, geraspt
Olijfolie
Peper & zout, uit de molen

DOEN
Breng een ruime pot water aan de kook. Kook hierin de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Neem een grote pan, liefst met een iets hogere rand. Verhit (zonder vetstof in) en rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn. Zet ze aan de kant in een kommetje.

Doe een scheutje olijfolie in de warme pan en voeg de pompoenblokjes toe. Rooster/bak een kleine 10 minuten. Doe er dan de geperste knoflook, de tijm, salie en nootmuskaat bij. Laat even mee bakken zodat de smaken kunnen vrijkomen en kunnen blenden.

Voeg er na 5 minuten het witlof aan toe, samen met de spinazie. Laat stoven tot de pompoen gaar is. Het witlof en de spinazie mogen een bite hebben. Kruid met peper en zout. Proef en kijk of de groenten nog vragen om extra salie, tijm of nootmuskaat.

Meng de groenten onder de pasta. Werk af met Parmezaanse kaas of Grana Padano.

TIP
Vind je het geheel op deze manier ietwat te droog, dan kan je gerust een scheutje room(vervanger) toevoegen. Of doe een scheutje water met een beetje bouillon bij in je pan.
Reacties

Populaire posts