ARKET open in Brussel

004004-940. De getallenreeks die me dit keer niet van mijn stuk brengt, maar gemoedelijk een glimlach op mijn snoet tovert. Het negencijferige nummer is immers de ID die de Brusselse ARKET-winkel draagt. Deze "moderne markt" opende eerder deze week zijn mooie deuren in Brussel. 

234011-421 - Knitted Wrap Dress - € 125

De jongste telg uit de stal van H&M komt op de proppen met "essentiële stukken voor man, vrouw, kind en het huis." Elke vestiging herbergt ook een "café waar je terecht kunt voor je bakkie en waar je iets klein zult kunnen eten, bereid volgens het New Nordic Manifesto. ARKET wil goedgemaakte en duurzame basics toegankelijk maken voor iedereen." Tot zover de introductietekst op de website.

571032-724 - Large Jar Vase - € 19

Klinkt mij als muziek in de oren. De meeste kledingstukken en producten die mijn aandacht trekken, hebben een betaalbare, redelijke prijs, te vergelijken met onder meer Scandi-genoten Selected en Only. Hier en daar is er een item dat - begrijpelijk - duurder is. Ik ben fan van het gesofisticeerde ontwerp van heel wat items: sober, elegant, stijlvol en met leuke details. Niet alleen de kaffe is Nordic, ook de kleding. De muziek blijft klinken.

575017-660 - Vegetables from an Italian Garden, Phaidon - € 35

Duurzaamheid zou volgens het merk op een logische, natuurlijke wijze aanwezig zijn in alle fasen en ketens van het productieproces: van de keuze van materialen en toeleveranciers tot de informatie voor de klant over hoe zijn aankoop het best te onderhouden. Spijtig genoeg zijn daar verder niet veel details over te lezen.

572006-600 - Handwash Oakmoss, 300 ml - € 12

Duidelijker is de aandacht voor duurzaamheid bij het gebruik van het archief - typisch ARKET. Naast de winkel heeft ook elk product een code van 9 cijfers. Deze code moet het voor jou als klant easie peasie maken om dat item terug te vinden, zelfs al kocht je het enkele jaren geleden. Het idee is dat je je favoriete rok lekker lang kunt dragen. Verslijt hij toch, dan vind je hem zo opnieuw aan de hand van dat unieke nummer.

233010-350 - Denim Wrap Skirt - € 69

Dit betekent dat de basiscollectie bestaat uit items die jaar na jaar terugkomen, hoogstens met een kleine update. Er zullen wel degelijk enkele seizoensartikelen zijn, met nieuwe silhouetten, kleuren en in andere materialen, maar het overgrote deel is tijdloos en dus lang te dragen en combineren. Duurzaam.

 ** Als je je nu inschrijft op de nieuwsbrief, krijg je meteen 20% korting op je eerste onlinebestelling! **


 

Reacties

Populaire posts