Fantastische, smakelijke lente-omelet met asperges, basilicum en parmigiano

"The details are not the details. They make the design." Wijze woorden van ontwerper - amongst other things - van Charles Eames die niet alleen van toepassing zijn op (meubel)ontwerp, maar zeker en vast ook op recepten en gerechten. 

Zonder the details hier immers enkel en alleen een simpel geklutst ei, gebakken in de pan met weliswaar de luxe van asperges erbij. Voeg echter nog een resem geweldige smaakmakers toe en je krijgt wat interessanters, leuks, gemakkelijks en lekkers voor op een mooie, trage lente-ochtend. Nu dat lenteweer nog! 

NODIG
Voor 2 personen
 4 eieren, met wat water los geklutst
Klontje boter
Een kleine bussel fijne asperges, groene en/of witte, in korte stukjes gesneden
Parmezaanse kaas, geraspt
Zeste van een halve (bio)citroen
een handvol verse basilicum
Een snuf zout
Een snuf peperoncini
Fiks wat peper, versgemalen uit de molen

DOEN
Verhit een klontje boter in een (koeken)pan op hoog vuur. Voeg de aspergestukjes toe en bak licht aan terwijl de stukjes garen.

Voeg de geklutste eieren toe. Kruid met de peperoncini, de citroenzeste, peper en zout. Strooi de basilicum en de parmezaanse kaas ervoor en bak totdat er nog een dun laagje vloeibaar eimengsel over blijft.

Serveer met dikke sneden donker brood (eventueel met échte boter erbij). 

Reacties

Populaire posts