Kabeljauw uit de oven een tikkeltje spannender

Het was L'Amour die de basis voor deze toffe combinatie introduceerde in een van onze ovenschotels. Ik viel er als een blok voor. Voor de combi; dat met L'Amour was al als een blok gefikst. 

Ik geloof dat de  inspiratie voor deze zacht pittige, lichtjes romige en vol aromatische kabeljauw uit de oven kwam van de lekker slissende en enthousiaste Jamie Oliver. Al kan het ook ingegeven zijn door die andere sympathieke chef-kok, Jeroen Meus? I dunno, ik gaf er mijn eigen draai aan. 

Deze draai ...


Nodig
(voor 2 personen)

Kabeljauwfilet of - haasje, ongeveer 250 à 300 gram
3 à 4 el (straffe)graanmosterd (wonend in Leuven ben ik fan van de ambachtelijke mosterd van De Ster, onder meer te vinden bij Dille & Kamille Leuven)
2 tomaten, in schijfjes
300 gram spinazie, gespoeld
Amandelschilfers, geroosterd in een droge pan
2 tl visbouillon (poeder, maar je kunt ook een half blokje verkruimelen)
2 tl viskruiden, Dille & Kamille (dé béste! Btw, zelf gekocht en zelf fan geworden)
Peper & zout, versgemalen
Een scheut olijfolie
Een scheutje water

DOEN
Verwarm de oven voor op 180°C.

Giet een scheutje olijfolie in een voldoende grote ovenschaal. Leg de kabeljauw erin en smeer de vis royaal in met de mosterd. Houd je niet in: my kind of living on the edge, jooooow!

Verdeel vervolgens de spinazie over de vis en de ovenschotel. Geen zorg, de spinazie zal in de oven flink slinken. Leg dan dakpansgewijs de schijfjes tomaat op de vis en de spinazie en strooi er de geroosterde amandelschilfers over.

Opdat de vis niet zal uitdrogen in de oven, giet ik er af en toe een beetje water over. Kruid zeker goed met peper, zout, de visbouillon en de viskruiden. Zet ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. De vis mag niet meer glazig zijn als je hem uit de oven haalt.

Nog even dit:
Past super bij allerlei soorten aardappelbereidingen: puree, gebakken patatjes, gekookte krieltjes ... 

Uiteraard kun je dit ook combineren met rijst, quinoa, bulgur, freekeh en Co.

Ook lekker is het om er wat panko over te strooien voor een extra brunch.

Reacties

Populaire posts